03 March 2010

MauLiDuRRaSuL @ UiTm DuNguN

ini adalah kali pertama aku berarak sepanjang 5tahun aku belajar kt uitm DUngun nie..sejak diploma lagi, serius...aku type dengan muka serius nie...hahaha

sepanjang nie, memang tak pernah pon involved, aku tak taw lar selama nie ada ke tak perarakan nie sebab nya aku tak pernah involved..kalau ada pon, maybe aku tak amik port sebab nya, dulu aku faculty account, so budak akaun memang ramai lar setiap kali intake..so, selalu yang menjadi mangsa berarak nie budak junior...hahaha gelakkan mereka..

tapi bile degree, setiap sem intake student..alahai ciput bukan main,,tue yang boleh kenal semua budak bizzkom tue..(kenal ke? tak semua lar,tapi kenal lar...) dah nama nye budak bizkom tak ramai, maka aku and my classmate kena lar join nak support diorang (baik tak aku, hehe) tema adalah kale merah, jenuh aku nak mencari tudung merah,,baju merah pon non ado..raya tahun nie baru nak cari baju kale merah..

ini classmate aku..


dari kiri: jun, een, sarah dan yuyu... aku? tukang tangkap gambar lar..gambar aku non ado..

kalau ada, korang tengok mesti korang gelak tengok aku pakai baju pink bersama selendang merah....sangat tak match...tapi match dengan ehem ehem...hahaha eh....koraang jangan nak pikir-pikir lain k...i tak suka taw...hahaha

ok, ini lah dia sepanduk kitorang,


bersemangat aku suruh budak-budak nie tegangkan sikit sepanduk tue, aku nak tangkap gambar tapi idok nye diorang dengor,,nak je aku sekeh sorang-sorang...hahaha nasib ada budak encem (walaupun pangkat adik-adik), terus tak jadi sekeh..jatuhlah keayuan aku even baju tak matching dengan tudung....hahaha giler perasan minah nie..hee~

kitorang kena berarak dari posB masuk ke posA, then sampai ke masjid...kemudian ceramah didalam masjid sampai pukul11 lebih...


pengalaman berarak maulidurrasul kat UiTM Dungun, dah tahun terakhir baru lar dapat merasa =) meriah..tapi barisan kami tidak meriah sebab tak ramai student yang involve tapi dapat jugak pengalaman =)


2 comments:

  1. ye..kami tak pergi..
    then KP call
    eeee..benci.benci...

    ReplyDelete