02 October 2012

Dylon.. Sangat berkesan...


sebelum

sedihnya baju raya terkena warna warna yang tak diingini kan.. nie baju mieza baru sekali pakai, then ayah basuh baju terkena seluar jeans yang turun warna...

Mieza gagah ni, siap google 'macam mana nak hilangkan turun warna pada baju'  lebih kurang macam tu lah searching nya..
Ramai jugak yang cadangkan guna Dylon  , dengan gagahnya cari dengan husband kat Tesco.. Nasib baik jumpa,, takut betul nak cuba, takut hilang semua warna baju tu..sigh~


rm 12 sekotak, mula mula terasa mahal nya... kotak kecik je kot.
selepas

berjaya... hilang semua warna warna yang tak sepatutnya tu... hati gembira sangat sangat...

cara caranya, korang kena rendam dengan air panas, ikut maksimum suhu baju tue, untuk baju ni, Mieza pakai air suam suam jer, boleh lar tangan ni nak celup celup...

then, biarkan berendam semalaman.. dan siap... dah jadi cantik bagai baru baju korang =)

6 comments:

  1. good sharing
    baju saya banyak kot kene hasil turun kaler baju org lain
    sob sob sob

    ReplyDelete
  2. thanks mieza ! senang pasni nak cari nak beli jugak. byk baju yang dah turun warna humban sebelah je sbb x mau keluar2 T_T

    ReplyDelete
  3. waa..best2..thanks gtaw mieza :)

    ReplyDelete